Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Tallinn inline Marathon

25 MAJ 2011 13:46
I söndags den 22 maj, deltog 15 personer från Sverige i Tallinn inline Marathon och Helena Gustafsson vann damklassen.
  • Skapad: 25 MAJ 2011 13:46

På lördagen var vi totalt 18 personer, inkl föräldrar och ledare som steg på färjan i Stockholm till Tallinn (Estland). En fantastisk och härlig gemenskap där 5 klubbar var representerade med åkare från 12 år till 70 år. Vi tackar även Torbjörn för att han hade med sig en svensk flagga som visade att svenska åkare fanns på plats.

Först ut var Moa Kronborg som deltog i minimarathon som dessutom gjorde internationell tävlingspremiär. Moa hamnade sist i startfältet pga missförstånd innan start men lyckades jobba sig upp till en 7:e plats i klassen F12! Bra kämpat och bra åkt!

Sedan var det dags för start i 42km Marathon där ca 150 åkare stod på startlinjen. Ett starkt startfält med bl.a. före detta världsmästare och flera starka team och klubbar. Herrklassen vanns av Alfredo Leon Moreno på tiden 1:13:36. Damklassen vanns av Helena Gustafsson på tiden 1:16:04 som försvarade första platsen från förra året. Håkan Landin vann M50 klassen. Grattis Helena och Håkan till första platserna! Övriga åkare kämpade bra och gjorde riktigt bra ifrån sig i den hårda konkurrensen.

 

Till sist startade de som körde 21km, en blandning av motinärer, juniorer och även stavåkare. Från Sverige stod Amanda Hallberg, Carolina Cabezas och Malin Wickström på startlinjen. Tjejerna höll ihop bra genom hela loppet och Amanda och Carolina gick i mål tillsammans som 4:a och 5:a. Malin hakade olyckligt i en annan åkare i spurten och föll men lyckades ändå ta sig i mål som 7:a. Malin klarade sig lyckligtvis med lite skrapsår. För både Malin och Amanda var detta debut på internationella banor, och för Carolina comeback efter en lång tid utan tävlande. Starka insatser av alla tjejerna, riktigt kul att se!!

 

Tävlingen kördes på en 2,5 km lång bana som gick runt en Park i Tallinn. Asfalten var fin och lättåkt, men med en ganska kort och brant uppförsbacke i början. Resten av banan var ganska snabb men med en del knixiga kurvor och med väldigt korta sträckor att sträcka ut på eller köra om på. Tror de flesta tyckte banan var rolig att köra trotts svårigheterna med att den var ganska smal och knixig på vissa ställen. Trotts att den kändes smal så var det sällan några problem att passera. Det var endast vid ett tillfälle då 2 klungor varvade en 3:de som det blev trångt på banan.

 

Komplett resultatlista 

Bilder hittas på


Hälsningar
Björn Larsson

Fotograf till bild i ingressen: Peter Adamsson

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU