Hoppa till sidans innehåll

Inline clinic juli 2010 i Göteborg

29 JUL 2010 14:43
Den 14-18 juli arrangerade IFK Göteborg i samarbete med Team Halcones de Santander från Colombia IFK Inline Clinic på Ruddalen i Göteborg.
  • Skapad: 29 JUL 2010 14:43

Med i truppen från Colombia var drygt ett 20-tal åkare, föräldrar och tränare, däribland de före detta colombianska mästarna Leonardo Becerra och Liz Benavides. Bland deltagarna såg vi ett glädjande stort antal ungdomar och ledare från IFK Göteborg, samt åkare från andra klubbar i både Sverige, Danmark och Finland.
 
Tränaren Leonardo Becerra (assisterad med översättning av Ivan Herrera) gav oss under de två första dagarna en inblick i ett colombianskt träningsupplägg för tre månader inför tävling. Teorin varvades med mycket åkning på Ruddalens underbara bana, som har en väldigt skön beläggning och tak som skydd för vind, regn och inte minst sol. Alla verkade åka med ett leende och njöt av eventet. Det var många på banan och ibland gick det fort i stora grupper men unga som gamla samsades och verkade ha fantastiskt roligt tillsammans. De colombianska ungdomarna och ledarna bjöd på sig själva trots språkproblem. Alla verkade förstå varandra ändå och kanske var det kärleken till inlines som enade alla.
 
Dag tre och fyra av eventet bestod av tävlingar, som bjöd på en sällan skådad spänning och stämning. Vi var nog många som undrade om vi verkligen befann oss i Sverige. Hade vi månne hamnat i Colombia? Vi svenskar verkade befinna oss i ett lyckorus och njöt av att se så många duktiga ungdomar tävla. Vilken spänning, vilket ös, vilken stämning runt banan! Seniorklasserna höll även de väldigt hög klass då det fanns både OS, VM och EM-deltagare i startlistorna.
 
På söndagen blev det lugnare tempo, med en gemensam inlinestur på en cykelled längs havet från Billdal, avslutad med korvgrillning och lekar i Slottsskogen. Många blickar höjdes mot den stora klunga av inlinesåkare som susade förbi!
 
Vi var många som fick med oss idéer att fundera på vad gäller träningsupplägg m.m. men desto mer hoppas vi på att detta blir ett återkommande event och längtar redan till nästa år då vi hoppas Team Halcones de Santander återvänder till Sverige.

IFK Göteoborg och Halcones är mycket nöjda med Eventet och de är mest nöjda med att de lyckades skapa ett event med fokus på barn och ungdomar. IFK Göteborg och Halcones kommer att fortsätta samarbetet och de har redan tankar på hur de ska utveckla samarbetet och nästa års event.
Häftigt är att eventet även fick uppmärksamhet i Colombianska tidingar!
IFK Göteborg planerar nu för en resa till Colombia i februari 2011 och det finns intresse från både danskt och finländskt håll att åka med.

Vi vill tacka IFK Göteborg och alla ledare för detta underbara event och engagemang, alla Colombianska vänner som var med och bjöd på sig själva och gjorde eventet till något unikt, samt alla andra som var med på eventet och gjorde det till vad det blev.

Björn Larsson, Inlineskommitten

Mer bilder och information om och från eventet hittar ni på:
facebooksidan: IFK Inline Clinic

Läs även om Sk8skool

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU