Hoppa till sidans innehåll

Helena Gustafsson tävlade i Europacupen

04 MAJ 2011 21:52
Helena gjorde sin årsdebut på Europacupen i Holländska Heerde den gångna helgen. Tävlingen var kryddad med deltagare från USA, Colombia, Nya Zeeland och Australien. Helena gjorde ett bra 300m lopp där hon slutade på en 19:e plats på den erkänt svåråkta tracken i Heerde.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2011 18:07

På 500m bidrog ett felval av hjul till ett mindre lyckat resultat. På de längre loppen jobbade Helena hårt och gjorde flera bra inbrytningar i klungan, tyvärr visade det sig att vi i norden har svårt att mäta oss i början av tävlingssäsongerna med de Sydeuropeiska nationerna som har starta sin tävlingssäsong mycket tidigare. Helenas prestation lovar gott inför kommande tävlingar. Vi håller tummarna för Helena nästkommande helg då hon startar i Europacupen som genomförs i Belgien.

 

Europcupen har premiär i år och det ser ut som det kommer att bli en riktig succe. I Heerde var det 350 deltagare i klasser från kadetter till seniorer vilket gav en fantastisk tävling. Det var fulla klasser i samtliga åldrar, i de yngsta klasserna var deltagandet så stort att man fick köra kvalificeringslopp på dom längre distanserna. Vad vi såg i Heerde så kommer Europacupen att vara en utmärkt tävling för våra kommande inlines stjärnor att fostras på. Att delta vid Europacupen är ett mycket bra sätt att få möjlighet att tävla mot Europas bättre ungdomar. På Junior A nivå och på seniornivå deltar den yttersta eliten. 

 

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU